29 Kasım 2017 Çarşamba

PARA-psikoloji...

     Kişisel Gelişim, içinde çok farklı dalları barındıran kapsamlı bir konu. Genel olarak kişinin kendi özelliklerinin farkına varıp olumsuz olduğu yönleri geliştirmeye giden bir yolculuk hikayesi. Bu konuyla ilgili olarak son zamanlarda ilgimin artmasından dolayı olabildiğince farklı kaynaklara bakıyorum. Düşüncelerimin şekillenmesinde katkısı bulunan, ilham aldığım, alanlarında çok faydalı bulduğum kişilerde var.. Bu kişileri Sayfalarımız sekmesinin altında Kaynaklar kısmında listeledim. Bu işi ticarete dökmüş, ortalıkta kurban pazarı gibi, elini sallasan koça değdiği, sizi maddi açıdan sömürmek için işin manevi kısmını hiç düşünmeyen, insanları bilinçaltlarında geçmişten oluşan engeli kaldırıp, mutlu ederken acaba bunu başkasının mutsuzluğu üzerinden mi yapılıp yapılmadığı konusunda özensiz davrananlar vs vs...

    Bir de meşhur 21 gün kuramı, mutlu olmanın 7 adımı, mükemmel bir erkek olmak için olması gereken 12 özellik, 375 aşamada huzurlu bir hayat gibi numerolojik epikler var. Bunlardan illaki işe yarayanlar vardır ama "Et tekrar-u ahsen velev kane yüzseksen" Tekrar et 180 kerede olsa sözünde anlatıldığı gibi (Gerçi burada da numara var ama :) ) Deneyim'i vuguluyor olamaz mı? Bir işi ne kadar çok yaparsak o işte o kadar daha iyi olamaz mıyız? Tecrübe ve Disiplin birleşince de arkasından gelen Başarı yüzdesi ister istemez artıyor..

     Başta değindiğimiz konuya tekrar dönecek olursak işini iyi yapan NLP uzmanları, spritüel yaşam koçları, kişisel gelişim uzmanları.. Bunların arasında gerçekten işinin ehli olanlar var ama işin içinde para olduğu zaman o iş bana samimi gelmiyor. Bu konuda kendisini taktir ettiğim birisi var. Haluk Tatar... Video Eğitim youtube kanalının sahibi. Tanıtım videosunda da belirttiği gibi "Bir konuda bir şeyi iyi biliyorsam, bunu öğretmenin yolu parayla olmamalı" diyor. KARŞILIKSIZ İYİLİK BUDUR İŞTE... Birinin hayatına dokunmak, onun karanlıktan aydınlığa giden yoluna fener tutmak bence güzel bir iyilik çeşidi. Bir işi ne kadar iyi yaparsan yap o işte en iyide olsan bir süre sonra vereceğin marjinal verim azalıyor. Bu yüzden hayatımda da az olsun ama samimi olsunu tercih etmişimdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Travma..

                    Stres, genelde bilinenin aksine dozu aşılmadığı zaman faydalı da bir şeydir. Stres ile karşılaşan kalp, vücut ka...

Bu Blogda Ara